Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Hababam Sınıfı’ iftarında gözler Şener Şen’i aradı

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri 'Hababam Sınıfı'nın 41'inci yılını kutlamak için, önceki gün filmin oyuncularıyla iftar yemeğinde bir araya geldik.
Yemekte Yeşilçam'ın duayen fotoğrafçısı Güngör Özsoy da vardı. Kendisi Türk sinemasının canlı arşivi gibi; kariyeri boyunca toplam 150 filmin set fotoğraflarını çekmiş.
Bu organizasyona en hevesle katılan isimlerden biriydi. Filmin oyuncularından 'Bacaksız' lakaplı Tuncay Akça, filmdeki yüz ifadesini takınmış yemek yerken kendisiyle göz göze geldik. Birden 'Hababam Sınıfı' tek ayak üzerinde bahçede dururken, yanlarına gelip sırıttığı o an canlandı gözümde.
İftarın ardından Akça'ya, "Sizi görünce hemen 'Hababam Sınıfı'nın unutulmaz sahnesi geldi aklıma. Fenomen olmanın sırrı nedir?" diye sordum.
Akça, "Bizde samimiyet vardı, her şey çok gerçekti" dedi. Filmin unutulmaz karakterlerinden 'Hayta İsmail'i canlandıran Ahmet Arıman ile sohbet ederken "Tebrik ederim, 41 yıl olmuş..." dedim.
"Valla o kadar yıl nasıl geçti ben de anlamadım. Hâlâ aynı heyecanı taşıyorum ve arkadaşlarımı görünce mutlu oluyorum" dedi Arıman.
Hepsi dostluğa verdikleri önemi anlattı uzun uzun. Yıllar sonra böyle organizasyonlarda bir araya gelip anılarını tazeledikleri için çok mutlulardı. Serinin yönetmeni Ertem Eğilmez'in yapımcı ve yönetmen oğlu Ferdi Eğilmez ise "Film çekildiğinde 10 yaşındaydım.
Sette onlarla büyüdüm" dedi. Konu 'Hababam Sınıfı' olunca gözlerimiz elbette Tarık Akan ile Şener Şen'i aradı ama yemekte onlar yoktu maalesef...

'HAFİZE ANA'NIN ZİLİ
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD ve Arzu Film işbirliğiyle Fenerbahçe Dalyan Club'da gerçekleşen iftarın ardından, hep birlikte bahçeye çıkıp 'Hababam Sınıfı'nı izledik. Gösterim, filmde 'Hafize Ana'nın çaldığı orijinal zilin çalınmasıyla başladı. Oyuncular, gösterim öncesi filmin en meşhur sahnelerinden biri olan 'Fesuphanallah' şarkısının söylendiği anları yeniden canlandırdı. Sonrasında ise filmin hayata veda eden oyuncularının her biri tek tek anıldı.
Daha nice Yeşilçam'a saygı temalı etkinliklere....

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA